Smit Kwekerijen, innovatief van nature

Aan het blad herkent men de plant, Smit Kwekerijen herkent u aan het bruine label in onze groene kamerplanten. Sinds het ontstaan van ons bedrijf, vijfentwintig jaar geleden, introduceren we doorlopend ‘nieuwe’, succesvolle groene kamerplanten. Op dat gebied hebben we een naam hoog te houden. Daarom speurt onze planthunter continu de hele wereld af op zoek naar nieuwe en onbekende planten, en interessante varianten van bestaande planten. De opbrengst van zijn reizen vormt de voedingsbodem voor ons bedrijf.

Uit een strenge selectie van de vele zaden en stekjes ontwikkelen we steeds weer nieuwe groenproducten. Kamerplanten met een hoge verkoopwaarde voor onze afnemers. Trendy planten die beantwoorden aan de wisselende smaak van de consument. Steeds voegen we weer iets toe aan onze exotische plantencollectie.

Plant- en klantgericht

Tussen een zaadje of een stekje van ‘wild groen’ en een plant die zich binnenshuis thuis voelt, ligt meestal een periode van enkele jaren. Want we voegen niet zomaar een plant toe aan onze collectie. Dat gebeurt alleen als deze onderscheidend is in kleur en vorm of een betere variant is van een bestaande plant.

In het beginstadium van de ontwikkeling proberen we door een variatie van ingrediënten (aardesamenstelling, water, licht, enz.) de meest ideale omstandigheden voor de plant te creëren. Als we weten hoe deze het beste gestekt of gezaaid kan worden, starten we met de vermeerdering. In onze moderne kassen, met een oppervlakte van 160.000 m2, onder computergestuurde klimatologische omstandigheden. Daar kweken we efficiënt en milieubewust de aantallen die onze afnemers continue levering garanderen.