Fascination of Plants Day

Dat planten leuk zijn weet natuurlijk iedereen. Planten maken huizen groener, zorgen voor eten op ons bord en niet onbelangrijk: ze zorgen voor zuurstof. Vandaag zetten we planten nog een beetje extra in de spotlight. Het is namelijk Fascination of Plants Day!

Om de twee jaar wordt deze dag georganiseerd om aandacht te vragen voor planten, plant innovatie en plantenwetenschap. Denk hierbij aan onderzoeken in het belang van de landbouw, maar ook innovaties op het gebied van tuinbouw, bosbouw en non-food (energie, hout, papier etc). Normaal worden er verschillende fysieke evenementen in het kader van Fascination of Plants Day georganiseerd om te laten zien wat planten doen en kunnen, maar door COVID-19 is dit helaas niet mogelijk. Plantum heeft gekeken wat wel mogelijk is.

Op het Plein in Den Haag staat de drie meter hoge Groene Zetel om aandacht te vragen voor het maatschappelijke belang van planten. De Groene Zetel is helemaal bezaaid en beplant met bloemen, groente, fruit en natuurlijk ook kamerplanten. Op de stoel zijn ook enkele van onze planten te zien.

Heb jij de Groene Zetel al gespot in Den Haag? Mocht je nog plaats willen nemen in deze prachtige stoel moet je er snel bij zijn, want hij staat er alleen vandaag (18 mei) nog!

Foto’s: © Plantum