Wij zijn Smit Kwekerijen, een moderne potplantenkwekerij van groene kamerplanten gevestigd in het mooie hoge Noorden! Al meer dan dertig jaar kweken we als Smit Kwekerijen een grote diversiteit aan planten die met zorg verzameld en uitgekozen worden op plekken over de hele wereld. Met meer dan 160.000 m2 en meer dan 200 medewerkers is Smit Kwekerijen één van de toonaangevende kwekerijen in Europa.

Smit Kwekerijen, innovatief van nature

Aan het blad herken je de plant, Smit Kwekerijen is te herkennen aan het bruine label dat in onze groene kamerplanten worden gestoken. Sinds een paar jaar zijn een deel van de selectie groene kamerplanten te herkennen aan een Specials etiket, een etiket met het verhaal achter de plant. Een voorbeeld van een Specials etiket is de Pilea peperomioides, beter bekend als de Pannenkoekplant. Herkenbaarheid van onze planten vinden we belangrijk, daarom streven we er ook naar al onze planten met etiket uit te leveren.

Sinds het ontstaan van het bedrijf, dertig jaar geleden, introduceren we doorlopend nieuwe, unieke groene kamerplanten. Op dat gebied hebben we een naam hoog te houden. Onze planthunter Obed Smit speurt continu de hele wereld af op zoek naar nieuwe en onbekende planten, en interessante varianten van bestaande planten. De opbrengst van zijn reizen vormt de voedingsbodem voor onze kwekerij.

Uit een strenge selectie van de vele zaden en stekjes ontwikkelen we steeds weer nieuwe groene planten. Kamerplanten met een hoge waarde voor onze klanten. Trendy planten die voldoen aan de wensen van de consument. We streven ernaar elk jaar weer enkele producten toe te kunnen voegen aan onze exotische plantencollectie.

Het proces tot het komen van een groene kamerplant die zich binnenshuis thuis voelt, ligt meestal een periode van enkele jaren. In het begin stadium van de ontwikkeling proberen we door een variatie van ingrediënten (potgrond, water, licht, enz.) de meest ideale omstandigheden voor de plant te creëren. Als we weten hoe deze het beste gekweekt kan worden, starten we met de vermeerdering. In onze moderne kassen onder computergestuurde klimatologische omstandigheden.

Daar kweken we efficiënt en milieubewust de aantallen die onze afnemers continue aflevering garanderen.

Duurzaamheid Smit Kwekerijen

In de sierteelt worden er door kwekers wereldwijd veel inspanningen geleverd om een schoon en duurzaam product te leveren. Wij als Smit Kwekerijen vinden dit ook heel belangrijk. Wij zijn begaan met het milieu en streven ernaar onze planten milieuvriendelijk te telen. Dit uit zich onder andere door onze certificaten (verschillende MPS certificaten), onze betrokkenheid bij Founding Fathers en Fair Flora. Meer over duurzaamheid en Smit Kwekerijen, zie kopje duurzaamheid.

Inspiratie met betrekking tot groene kamerplanten

We inspireren graag! Groen in huis brengt niet alleen sfeer met zich mee, maar groene kamerplanten zijn ook nog heel goed voor de gezondheid. Planten hebben namelijk een luchtzuiverende werking en passen daarom erg goed bij een gezonde leefstijl. Ook dragen planten bij aan het verbeteren van het concentratievermogen, dus kunnen planten ook niet meer ontbreken in kantoren, scholen en andere plekken waar concentratie nodig is.

Dit zijn nog maar twee redenen waarom planten niet mogen ontbreken! We inspireren graag met onze beelden die te vinden zijn op de website van Eden Collection (www.edencollection) waar in verschillende woonstijlen verschillende planten te zien zijn. Laat je inspireren!

 

Winkel Smit Natuurlijk
Rijksweg-oost 107
9611 CE  Sappemeer
Tel: 0598 - 315140
E-mail: winkel@smitnatuurlijk.nl
Openingstijden: ma-vr 09:00-18:00
za 09:00-17:00

Contact

Smit Kwekerijen B.V.
Siepweg 4
9611 TJ Sappemeer

Tel: 0598 - 380 800
E-mail: info@smitkwekerijen.nl